.

Terima Kasih Kerana Mengunjungi . B L O G . B U K U . G A L E R I . I L M U . B L O G . B U K U . G A L E R I . I L M U .

Mar 19, 2019

Layan CK (Cikgu Kaunseling) Membebel

Layan CK (Cikgu Kaunseling) Membebel
ISBN: 978-983-097-817-8
Kod: GB0543
Penulis: Abdul Muiez Ruslee
Tebal: 136 ms
Harga: RM15.00/RM17.00

KOMENTAR

1
Baca tajuk LAYAN CK MEMBEBEL, rasa macam 'Dah, kenapa pula aku kena layan dia ni membebel? Bukannya dia artis atau DJ radio pun! Pakar motivasi pun tidak!'

Tapi apabila mukasurat demi mukasurat mula diselak, alhamdulillah, fahamlah saya bahawa di sebalik celoteh sempoi dan 'leklek brader' yang digunakan oleh penulis, terkandung mesej demi mesej yang sangat penting.

Sebagai seorang guru kaunseling, segala onar dan onak duri zaman remaja berada di dalam tangannya. Maka naskhah ini bukanlah bebelan yang membibitkan bosan, sebaliknya secara bersahaja penulis pintar membawa pembaca untuk akur menerima kenyataan dan bijak mengatur langkah untuk mula membina kejayaan.

Ini rangkaian cerita seorang guru kaunseling tentang realiti dunia remaja yang disampaikan dalam kepelbagaian bentuk penulisan. Santai dan serius bersilih ganti. Tahu-tahu sudah tamat pembacaan. Dan diam-diam, ada hati yang tersentuh dan minda yang semakin matang menilai kehidupan.
Satu karya membebel yang sukses. Tahniah CK!

~BONDA NOR/ Penulis Buku Bestseller

2
Saat kau rasa kau down, kau malas nak dengar orang membebel. Tapi, kau perlukan kata-kata semangat dari orang untuk tolak kau naik. Bila baca CK membebel, semangat yang hilang tadi, terus mendesup naik.

~Ruqayyah Muhd / Penulis buku Diet Mak-Mak

3
Motivasi adalah ubat kepada kemalasan. Kadang-kadang kita tidak sedar, ada ketika kita berada pada malas. Tapi dengan suntikan motivasi dan dorongan, sikit demi sedikit rasa malas itu terbang menghilang. Buku CK Membebel, bukan biasa-biasa. Membebel demi kebaikan. Tahniah Cikgu Kesayangan kalian.

~Nor Asmawati Yusop/ Guru



TENTANG PENULIS:

Abdul Muiez Ruslee, merupakan seorang Guru Bimbingan dan Kaunseling di SMK Sungai Besar, Selangor. Setelah lebih 12 tahun bergelumang dengan dunia motivasi dan latihan, beliau merasakan, ada sesuatu yang perlu dikongsi dengan ribuan pelajar di luar sana.

Pengalaman guru yang mempunyai Ijazah Sarjana Kaunseling Penyalahgunaan Dadah daripada Universiti Sains Islam Malaysia, menyantuni pelajar di sekolah menengah, menjadikan beliau kaya dengan pengalaman. Bukan sahaja cerita-cerita yang meningkatkan motivasi, tetapi juga kisah-kisah yang sarat dengan tauladan.

Selain buku ini, penulis juga telah menulis beberapa buah buku lain seperti Aku Terima Cintanya, Mandala Anak Merdeka, Henshin Budak Dari Neraka, Check in Check out Kembara HKL, Pantang Menyerah, Blur, Clear, Up to You dan banyak lagi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...