.

Terima Kasih Kerana Mengunjungi . B L O G . B U K U . G A L E R I . I L M U . Untuk pembelian, kunjungi www.galeriilmu.com.my atau whatsapp 01132933466

Mar 1, 2019

Diari Pejuang 1

DIARI PEJUANG 1  
ISBN: 978-983- 097-795-9
Kod: BP038
Penulis: Abemat Usul
Tebal: 160 ms
Harga: RM13.00/RM15.00

SINOPSIS:
Umar dan Syafie memulakan pengembaraan mereka mengelilingi empayar Muluk dengan tekad untuk memperbaiki keadaan masyarakat agar kembali ke jalan agama. Mereka telah singgah di sebuah kampung di mana ia menjadi ‘sarang’ sebuah kumpulan ajaran sesat.

·        Adakah kumpulan itu ada kaitan dengan King Namrud?
·        Apakah motif mereka mempengaruhi pemikiran masyarakat di situ?
Komik yang mengisahkan gabungan kumpulan pemuda yang ingin mengubah nasib empayar mereka. Bersama ikuti kisah perjuangan mereka!Tentang Penulis:
AbeMat Usul berasal dari Kampong Paloh, Terengganu. Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Pengajian Islam Usuluddin dengan Kepujian (Universiti Sultan Zainal Abidin) dan merupakan ahli Daie Kreatif Venture. Beliau kini aktif menganjurkan bengkel komik selain aktiviti bersama dengan Daie Kreatif Venture dalam menghasilkan komik berunsur dakwah.

Komik Team Up! merupakan komik terbitan pertama beliau bersama Buku Puris. Bagi komik On The Way, beliau berkolaborasi dengan BaMan. Manakala komik DIARI PEJUANG 1 merupakan siri sambungan bagi Komik Muluk: Team Up!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...