.

Terima Kasih Kerana Mengunjungi . B L O G . B U K U . G A L E R I . I L M U . Untuk pembelian, kunjungi www.galeriilmu.com.my atau whatsapp 01132933466

Mar 23, 2017

Blur

JUDUL: BLUR     
PENYUSUN: Bonda Nor
ISBN: 978-983-097-652-5
KOD: BP0009
HARGA: RM 20
TEBAL:   240 ms

Bila kau sendiri tak pasti apa yang kau cari

BLUR – Tidak ada satu hal pun yang sia-sia. Semua ada hikmahnya. Buruk atau baik yang berlaku tetap memberi nilai tambah kepada kita. Kau stres sebab kau BLUR!

Bonda Nor / Rohamiah Muda / Ida Hani Ali / Muhd Haniff Hashim / Azian Mohamed Isa / Abdul Muiez Ruslee / Ezatul Marini / Selasiah Saari / Mahalabiah Mohamad / Amna Sofea / Aishah Abdul Rahman / Ammar Kamilin / Rosmiena Che Mat / Ana Rohani / Siti Malini Mat / Iz Zunaira  / Ummu Nurin / Nadhirah Arib / Rosmieni Che Mat / Farizah Shamsudin / Nur Akmal / Fedtri Yahya                           
  
SINOPSIS:

Buku PURIS  ini merupakan hasil daripada siri Bengkel Penulisan Bonda Nor. BLUR adalah salah satu medan untuk para peserta mengaplikasikan segala ilmu yang mereka perolehi menerusi bengkel ini.

Bonda Nor tidak mahu sekadar berusaha seorang diri menyumbang bahan-bahan penulisan yang baik buat masyarakat dan bergerak atas objektif utama bengkel, dia bertekad mahu melatih masyarakat melahirkan sendiri karya-karya yang bermanfaat.

BLUR – membawa maksud kabur, tidak jelas dan samar-samar. Situasi yang sering menimpa anak-anak remaja yang sedang menginjak ke alam dewasa. Pada usia seperti ini, masing-masing ibarat baru sahaja menerima kunci kebebasan dan harus bijak mengendalikan keterujaan. Jika tersilap langkah, pasti membawa padah!

Menerusi antologi BLUR, para penulis yang terlibat diminta untuk mengetengahkan pengalaman sendiri dalam menempuh alam yang penuh mencabar ini. Ianya merupakan kisah benar. Sesetengah bersifat peribadi. Namun, demi sesuatu yang dipanggil pengajaran, mereka sudi untuk satu sesi perkongsian.

Sungguh, manusia boleh menjadi matang dengan pengalaman. Bukan sekadar belajar daripada pengalaman sendiri, tetapi menerusi pengalaman orang lain juga. Dengan membuka mata hati kita, insya-Allah kita akan lebih peka dan mampu berjaga-jaga agar tidak terjunam ke dalam lubang yang sama.

BLUR – satu situasi yang pasti akan buat kita berasa tidak selesa. Namun, sebaik saja kita mampu melepasi situasi seperti ini, pasti kita akan menjadi lebih baik.
Selamat menadah perkongsian demi perkongsian yang dinukilkan di dalam antologi ini!

FLAP KIRI: 
                “Kalaupun ada musibah yang Allah nak beri kepada kita, biarlah kerana
                  kasih sayang-Nya. Bukan kerana murka-Nya terhadap kedegilan kita!”


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...