.

Terima Kasih Kerana Mengunjungi . B L O G . B U K U . G A L E R I . I L M U . Untuk pembelian, kunjungi www.galeriilmu.com.my atau whatsapp 01132933466

May 2, 2012

Suami Yang Teruji


WAN ZAYUHISHAM WAN YUSOFF/978-983-097-350-0/RM20.00/328ms/ GB0175
Kategori: Motivasi
Para suami adalah pemimpin kepada ahli keluarganya. Jika pincang kepimpinannya maka runtuhlah mahligai rumah tangga yang dibina. Pada pundaknya terpikul tanggungjawab yang maha berat untuk memastikan ahli keluarga yang dipimpin berada di jalan Allah. Justeru, tidak sedikit ujian yang perlu ditempuh oleh setiap kaum Adam yang bergelar suami.

Apabila ditanya siapakah orang yang paling rapat dengan seorang suami? Pasti jawapan yang diberikan ialah isteri. Jadi apakah yang sewajarnya dilaksanakan oleh para suami terhadap insan yang paling rapat dengan mereka? Adakah hanya di waktu-waktu tertentu sahaja atau di sepanjang masa? Persoalan ini dibangkitkan bukan kerana mahu membuka pekung di dada, tetapi lihatlah dari sudut kaca mata positif. Isteri adalah orang yang paling rapat dan disayangi. Memang semua bersetuju. Namun, mengapa sanggup membiarkan para isteri bersendirian di rumah sewaktu mereka bertungkus-lumus melaksanakan pelbagai tugas di rumah.
“Itu memang tugas isteri. Mereka perlu layan suami, anak-anak dan semua tugas di rumah?”
“Siapa kata begitu?”
Diam.


TULIS TEKS SETERUSNYA DI SINI

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...