.

Terima Kasih Kerana Mengunjungi . B L O G . B U K U . G A L E R I . I L M U . Untuk pembelian, kunjungi www.galeriilmu.com.my atau whatsapp 01132933466

Oct 9, 2008

Alahai Pengantin Baru dan 110 Kisah Kehidupan

Penulis: Jalilah Abdullah
ISBN: 978-983-097-178-0.
Tebal: 214 ms

Di sebalik kisah-kisah yang berlaku pada diri orang lain, kita mungkin akan menemui cerminan diri kita. Inilah mesej yang cuba disampaikan melalui 111 kisah kehidupan yang dimuatkan di dalam buku ini.

Berdasarkan pengalaman lebih 20 tahun dalam dunia kewartawanan, penulis menghimpun kisah yang biasa-biasa tapi kaya dengan iktibar, diolah dengan gaya santai. Sesetengahnya kisah insan biasa yang melakukan sesuatu yang luar biasa. Ada kisah menyayat hati, menyentak emosi, menyentuh naluri. Ada kisah menyubur fitrah, menghidupkan jiwa.

Banyak pula kisah yang merangsang minda dan membantu kejernihan rohani. Kisah-kisah ini merupakan cermin kehidupan yang dekat dengan setiap orang daripada kita. Ada sumber motivasi, bahan renungan dan tip. Buku ini mirip Chicken Soup for the Soul, namun dengan sentuhan nilai Islamik.


Walaupun judul besarnya Alahai Pengantin Baru, buku ini memuatkan banyak kisah lain – kisah rumah tangga, kisah kasih sayang, kisah mencuit hati tentang kefahaman agama, dan umumnya 1001 kisah manusia di ‘universiti kehidupan’. Saiznya yang comel dan unik menjadikan buku ini sangat sesuai untuk dijadikan hadiah perkahwinan, hadiah hari lahir dan sebagainya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...