.

Terima Kasih Kerana Mengunjungi . B L O G . B U K U . G A L E R I . I L M U . Untuk pembelian, kunjungi www.galeriilmu.com.my atau whatsapp 01132933466

Mar 27, 2017

We’re Not Naughty: Geng Mengaji 2

JUDUL: We're Not Naughty: Geng Mengaji 2
PENULIS:  Diq Danial
ISBN: 978-983-097-483-5
KOD: GB 0429
HARGA: RM 10
TEBAL:  136  ms

Jom Teroka! Cabaran Getir Seorang Ketua

SINOPSIS:

Semasa membersihkan kelas, Amir menjumpai beberapa butir telur di dalam laci meja. Suasana kelas menjadi gamat hanya kerana kehadiran telur itu. Rentetan peristiwa itu, Ustazah Hasanah telah menceritakan kisah burung merpati yang pernah menunggu di depan pintu Gua Tsur semasa hijrah Rasulullah SAW. 

Namun, Ustazah Hasanah sengaja membiarkan beberapa persoalan berkenaan burung tersebut berlegar di fikiran murid-muridnya.
Amir telah dilantik menjadi ketua dalam misi mengharumkan nama sekolah di Festival Burung Sandakan.  Dia menerima kritikan tajam di atas perlantikan itu kerana sikapnya yang nakal.
·        Apakah persoalan yang ditimbulkan Ustazah Hasanah itu?
·        Apa rahsia burung merpati dan labah-labah yang berada di pintu gua?
·        Apa pula kaitan pacat dan manusia?
·        Mampukah Amir dan rakan-rakannya mengharumkan nama sekolah?

Ikuti bagaimana semua ini dirungkai di dalam We’re Not Naughty: Geng Mengaji 2Siri buku Geng Mengaji adalah realiti kehidupan sebenar alam persekolahan dan kehidupan sehari-hari kanak-kanak yang cuba ditonjolkan oleh penulis bagi memberi pengajaran dan pengalaman kepada pembaca cilik.

******
BIODATA:

Diq Danial berasal dari Kuala Kangsar, Perak. Graduan Usuluddin Tafsir dan Ulumul Quran, Universiti Al-Azhar Mesir ini pernah menjadi kolumnis majalah dan buletin peringkat kolej dan universiti (Suara Kampus Al-Azhar). 

Beliau pernah menjadi guru di SK Sibugal Besar, Sandakan, Sabah selama 9 tahun selain pernah menjadi ahli panel forum Guru dan Buku sempena Ekspo Buku Islam Antarabangsa 2015 anjuran Kementerian Pendidikan Malaysia. Kini berkhidmat di Sek. Keb. Pandan Perdana, Ampang, Selangor.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...