.

Terima Kasih Kerana Mengunjungi . B L O G . B U K U . G A L E R I . I L M U . Untuk pembelian, kunjungi www.galeriilmu.com.my atau whatsapp 01132933466

Mar 23, 2017

Segelas Air Segenggam Kopi

Segelas Air Segenggam Kopi
Penulis: Dato’ Ustaz Badli Shah Alauddin

ISBN: 978-983-097-646-4
TEBAL: 148 ms
SAIZ: 5.5” X 8.5”
Harga: RM20/22*

Adaptasi Slot MOTIVASI PAGI IKIMFM

Flasher: Siapa pun kita, kita semua berpotensi menjadi juara!Ramai orang suka makan ketam. Tapi tak ramai orang tahu bahawa ketam adalah binatang yang memiliki sifat dengki yang sangat kuat. Jika ketam-ketam yang masih hidup dimasukkan ke dalam baldi, kita akan dapati perkara yang menghairankan iaitu tidak ada seekor pun ketam yang akan merangkak atau memanjat keluar. Kenapa tidak ada ketam yang berjaya keluar?

Itu antara puluhan kisah penuh iktibar dan kisah kejayaan beberapa individu yang istimewa di dalam buku ini. Istimewa kerana daripada tiada apa-apa, berkat kesungguhan dan kesabaran, Allah kurniakan mereka kejayaan luar biasa. Malah kejayaan mereka turut dinikmati oleh ramai orang.

Kisah bukan sebarang kisah tetapi kisah penuh pengajaran. Membacanya membuatkan fikiran yang tepu jadi terhibur, jiwa yang stres jadi kendur bahkan jiwa yang kendur dan lemah akan menjadi bersemangat semula.

Kisah-kisah ini mungkin nampak kecil atau biasa-biasa sahaja, tetapi siapa tahu ia bakal memberi kesan besar kepada individu yang benar-benar memerlukan sokongan hidup.
Dato' Ustaz Badli Shah bin Alauddin
Dilahirkan di Kg. Berkat, Maran, Pahang. Kini bertugas sebagai Ketua Penolong Pengarah Bahagian Pengurusan Masjid dan Surau di Jabatan Agama Islam Pahang. Berkelulusan Sarjana dalam Falsafah & Tamadun Islam dari Universiti Malaysia Terengganu, Sarjana Muda (Kepujian) Tafsir al-Quran, Universiti al-Azhar, Mesir dan Diploma Dakwah, Kolej Universiti Sultan Zainal Abidin (KUSZA). Pernah menerima pingat Ahli Mahkota Pahang (2008), Ikon Belia Negara Negeri Pahang (2014) dan Darjah Indera Mahkota Pahang (2015). Secara profesional, menjadi Pengarang Kehormat Persatuan Sejarah Malaysia Cawangan Pahang (PSMCP) dan Timbalan Pengerusi Kelab Peramah Parlimen Pekan. Sering menjadi tetamu di pelbagai stesen televisyen dan radio termasuk dalam rancangan Motivasi Pagi di Radio Ikimfm. Selain menjadi kolumnis di beberapa majalah, beliau telah menulis puluhan buku yang kebanyakannya diterbitkan oleh kerajaan negeri Pahang.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...