.

Terima Kasih Kerana Mengunjungi . B L O G . B U K U . G A L E R I . I L M U . Untuk pembelian, kunjungi www.galeriilmu.com.my atau whatsapp 01132933466

Nov 19, 2012

Edisi Istimewa 40 Hadis Peristiwa Akhir Zaman

Edisi Istimewa 40 Hadis Peristiwa Akhir Zaman
Penulis : Syeikh Ahmad Fahmi Bin Zamzam (Abu Ali al-Banjari an-Nadwi al-Maliki) 
Tebal : 653 m/s
ISBN : 978-983-097-401-9
Kod: GB0200

Harga : RM 70.00 S/M dan RM 72.00 S/S
Edisi Jimat: RM55/ RM57 (S/S)

Buku Siri 40 Hadis karangan Syeikh Ahmad Fahmi al-Banjari sudah sedekad berada di persada tanah air. Buku asal yang bersaiz kompak ini menjadi bahan pengajaran di masjid dan surau serta menjadi bahan rujukan di sekolah dan universiti.

Kini, siri buku 40 hadis ini diberi wajah baharu dan dikompilasikan bagi memudahkan para pembaca memilikinya secara 5 dalam 1 dengan judul Edisi Istimewa 40 Hadis Peristiwa Akhir Zaman. 

Edisi ini memaparkan judul:
> 40 Hadis Kelebihan Ilmu dan Ulama,
> 40 Hadis Akhlak Mulia,
> 40 Hadis Penawar Hati,
> 40 Hadis Peristiwa Akhir Zaman 
> Bonus Kiamat Hampir Tiba.


Tuan Guru Syeikh Ahmad Fahmi Zamzam al-Banjari an-Nadwi al-Maliki, berasal dari Amuntai, Banjamasin, Kalimantan Selatan, Indonesia. Pernah berguru dengan Syeikh Abul Hassan al-Hasani an-Nadwi di India. Antara guru beliau ialah Syeikh Muhammad Yasin bin Isa al-Fadani al-Maliki dan Sayyid Muhammad bin Alawi bin Abbas al-Maliki, sehingga di anugerahkan gelaran keluarga 'Al-Maliki'.

Beliau adalah mantan Ketua Umum Majlis Ulama Indonesia. Kabupaten Barito Utara, Kalimantan Tengah. Selain memiliki Pondok Pesantren YASIN di Guntung Manggis, Banjarbaru, Kalimantan Selatan, beliau juga menabur bakti di Madrasah Tarbiah Islamiah derang, Pokok Sena, Kedah.


Antara buku-buku lain yang pernah dikumpul, disusun, diterjemah dan ditahqiq oleh beliau adalah Sairus Salikin, Hidayatus Salikin, Bidayatul Hidaya Ayyuhal Walad dan Bustanul Arifin.

---------------------------------------
Untuk Pertanyaan: KLIK SINI
Wsapp: 01132933466
----------------------------------------No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...