.

Terima Kasih Kerana Mengunjungi . B L O G . B U K U . G A L E R I . I L M U . Untuk pembelian, kunjungi www.galeriilmu.com.my atau whatsapp 01132933466

Mar 5, 2010

Secangkir Teh Pengubat Letih

SECANGKIR TEH PENGUBAT LETIH

ISBN: 978-983-097-238-1

PENULIS: HASRIZAL ABDUL JAMIL
TEBAL: 280 m.s
HARGA: RM25/ RM27*
KOD: GB0074


SINOPSIS

Bumi Ataturk tidaklah seperti yang digembar-gemburkan. Roh Islam masih subur di situ! Itulah perasaan yang akan terzahir apabila menatap naskhah kedua Siri Travelog Tarbiah karangan Ustaz Hasrizal ini. Penulis menumpahkan segala pengalaman beliau di Turki yang juga dianggap rumah kedua selepas Jordan.

Warga Turki masih utuh pegangan akidahnya, para huffaz bertebaran di buminya, ukhuwah islamiah masih membara di dada penghuninya, malah tiada Muslim yang akan rasa terasing apabila bertandang ke sana.

Secangkir teh yang diteguk di bumi Ataturk hari ini, mungkin akan menjadi pengubat letih dan dahaga sehingga hari esok!

Bersama kita selusuri pengalaman kembara seorang insan dalam mencari damai di celah-celah rimbunan mehnah yang mencengkam. Ukhuwah dan kasih sayang, tawa dan air mata – segalanya terangkum di dalamnya...

Antara kandungan:
* Mencari Damai Diri * Canakkale Ajaibnya Turki * Secangkir Teh Pengubat Letih * Orang Berbudi Kita Berbahasa * Bahasa Yang Pergi… * Ukhuwah Di Bumi Afyon * Orang Berbudi Kita Berbahasa * Sejarah Tua Kaum Muda Berulang Lagi * Dan banyak lagi…1 comment:

fatin said...

1)saya dah dapatkan siri pertama travelog tarbiah, rindu bau pohon tin.. ATN 3 tidak diterbitkan ke? hajatnya ingin mendapatkannya sempena pesta buku nanti..

2) penulis ada bersama tak di KLIBF nanti, jika ya, bila?

3)ada promotion tak utk buku2 yg baru diterbitkan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...