.

Terima Kasih Kerana Mengunjungi . B L O G . B U K U . G A L E R I . I L M U . Untuk pembelian, kunjungi www.galeriilmu.com.my atau whatsapp 01132933466

Jan 7, 2010

Medan Memberi, Bukan Menerima

“Rumah tangga itu adalah medan untuk memberi, bukan menerima!” ujar Ustaz Hasrizal Abdul Jamil ketika membicarakan buku-buku motivasi beliau di radio IKIM.fm pada akhir tahun lalu.

Dalam temubual bersama DJ Nik Hasnah Ismail dalam rancangan Mesra Bersama Anis itu, Ustaz Hasrizal menyatakan harapan agar persepsi tentang sebuah rumah tangga atau kehidupan dalam masyarakat yang penuh ranjau dapat diperbetulkan.

Berlatarkan persekitaran rumah tangga beliau sendiri, setiap coretan beliau dalam buku-bukunya diolah dengan santai bersulamkan tarbiah yang penuh hikmah.

Katanya, perkongsian cerita beliau melalui buku-buku itu diharap dapat membantu pembaca mencipta cerita mereka sendiri menuju kebahagiaan di alam rumah tangga.


Ustaz Hasrizal yang mendapat jolokan ‘Ustaz Cinta’ selepas sambutan baik para pembaca ke atas buku pertamanya, Aku Terima Nikahnya (ATN), bakal muncul dengan buku motivasi rumah tangga ketiganya terbitan Galeri Ilmu Sdn. Bhd.


Buku terbaru yang bakal terbit adalah kesinambungan kepada dua buku sebelumnya, ATN dan Aku Terima Nikahnya 2: Bercinta Sampai Ke Syurga, selain sebuah buku dalam siri travelog tarbiah, Secangkir Teh Pengubat Letih.

ATN yang dilancarkan pada Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2008 berjaya mewujudkan satu fenomena baru dalam gaya penulisan buku motivasi rumah tangga.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...